Ben Kuijer B.V.

Ouderkerk

Belevingsboerderij in Ouderkerk aan de Amstel.

Al twee jaar geleden zijn wij, Metselbedrijf Ben Kuijer BV, in opdracht van De Heeren Bouwmeester uit Woerden, begonnen aan het unieke metselwerk op de Binnenweg in Ouderkerk aan de Amstel. Onze metselaars, Ricardo en Ronald, werken met tussenpauzes al twee jaar lang met veel enthousiasme aan dit bijzondere project. De stenen die voor deze gebouwen gekozen is zijn kloostermoppen uit Frankrijk die zijn schoon gebikt. Dit geeft een fantastische uitstaling, maar zorgt ook voor een hoop uitzoekwerk voor de metselaar vanwege het maatverschil. Gelukkig draaien Ronald en Ricardo hun handen er niet voor om en dat is te zien aan het resultaat.

Inmiddels zijn we begonnen aan het vierde en (voor nu) laatste gebouw. Hier metselen we de Poriso (binnen blad/muren), isoleren we en metselen we de buitengevel. Bij de andere gebouwen hebben we ook de binnenmuren gemetseld. Samen met het eikenhout geeft dit een erg mooie uitstraling. De poeren voor de eikenconstructie hebben we beplakt met steenstrips. Deze hebben we moeten zagen, wat niet meeviel vanwege het harde materiaal maar ze zitten erop en wat is het een plaatje.

De bedoeling is dat deze plek een belevingsboederij zal worden met koeien, geiten, kippen etc. Ook zal er een slagerij en kaasmakerij zijn. Later dit jaar zal het aanlegsteiger worden gerealiseerd tegenover de boerderij, aan de Amstel. Toeristen kunnen uit de boten stappen en een kijkje nemen op deze bijzondere plek. Nergens wordt op bespaard en alles wordt uit de kast getrokken om een unieke beleving te realiseren voor de toekomstige bezoekers. Zodra je op het terrein loopt, krijg je het gevoel van rust. Ondank de laag overvliegende vliegtuigen en de A2 die in de verte te zien is.

Qua metselwerk is het een feest om hier aan het werk te zijn. Zoals al geschreven is het uitzoeken van de stenen een werk op zich, maar daarnaast ook het zetten van de getoogde rollagen, gemetselde waterslagen, boerenvlechten en de schuin weglopende poeren tegen de geitenschuur heeft ervoor gezorgd dat onze metselaars het hoofd erbij moesten houden. Gelukkig zijn de jongens vakbekwaam en zijn deze specialiteiten hen wel toevertrouwd.

Nu, na twee jaar van volledige inzet, nadert dit project zijn oplevering. We kunnen niet wachten om het eindresultaat te laten zien.

Metselbedrijf Ben Kuijer BV is trots op ons betrokkenheid bij dit unieke project en de samenwerking met De Heeren Bouwmeester. We kijken uit naar de voltooiing van dit meesterwerk, wetende dat ons metselwerk een blijvende indruk zal achterlaten op de bezoekers van deze betoverende belevingsboerderij in het hart van Ouderkerk aan de Amstel.

Bekijk hier het resultaat !