Ben Kuijer B.V.

Leiden

Museum de Lakenhal in Leiden: Expertise in Metselwerk

Wanneer er een specialistische metselwerkklus is, weten wij er wel raad mee. Dat hebben we ook bewezen in Leiden waar we het museum “De Lakenhal” hebben mogen metselen. Op dit bijzondere werk waar met maar liefst 13 verschillende dubbelgebakken vormstenen van Petersen Tegl bijzondere gevels aan de Lammermarkt en de binnenplaats zijn gerealiseerd. Hebben we 6 maanden met meerdere metselaars vakwerk afgeleverd.

Het meest in het oog springende metselwerk is de nieuwe gevel van de Lakenhal aan de Lammermarkt. Die is tot op de hoogte van de dakranden van de belendende bebouwing gemetseld in een getande vormsteen in halfsteensverband. Daarnaast springen de bogen uit het werk.

Dit werk heeft ons een hoop tijd en inzet gekost, maar hierdoor is er wel een fantastische resukltaat neergezet. Dit vinden wij niet alleen, ook de jury van de Architectenweb Awards was het daarmee eens en mede daarom heeft dit gebouw het publiek gebouw van het jaar award in de wacht gesleept. Natuurlijk een groot compliment voor iedereen die hieraan meegewerkt heeft.

In het onderstaande artikel wordt er verder ingezoomd in het bijzondere metselwerk van de Lakenhal in Leiden.

Patrick Kuijer: Specialist in complex metselwerk

Bekijk hier het resultaat !