Ben Kuijer B.V.

Indrukwerkkende Metselproject in Hilversum

Een Schitterend en Uniek Gebouw in Hilversum

Langs de weg het Oostereind in Hilversum prijkt een bouwkundig meesterwerk waarvan wij, Metselbedrijf Ben Kuijer BV, het metselwerk hebben mogen realiseren. Dit project is in 2018 voltooid. Dankzij onze gezamenlijke inspanningen met de aannemer Lokhorst Bouw, hebben we een gebouw gerealiseerd dat een verdiende winnaar was van de Hilversumse Architectuurprijs in 2019.

Het gebouw, dat niet te missen is wanneer men afslag 33 op de A27 neemt, staat nu te schitteren langs het Oostereind in Hilversum. Het is een fantastisch gebouw, helemaal wanneer je via de (ook door ons gemetselde) tunnel op het Oostereind weer omhoog rijdt en het gebouw ziet staan. Het gebouw (Belvedère genoemd) is bijzonder omdat het onderaan smal begint en naar boven gelijkmatig steeds breder wordt. De vrij uitkragende betonnen balkons zorgen ervoor dat het gebouw iedere bouwlaag nog breder wordt.

Het ambitieuze ontwerp van de architect was voor ons een mooie uitdaging. Het gebruik van klampstenen (stenen op zijn kant), verspringende metselwerk, tegelverband en een het blokverband kunnen alleen vakbekwame metselaars op de juiste manier realiseren. Als experts in ons vak wisten we dat dit een uitdaging zou worden die onze vaardigheden op de proef zou stellen, maar we hebben geen moment geaarzeld om eraan te beginnen.

Toch zaten er bij het bouwen van dit complex ook risico’s aan het metselwerk. Door middel van het juiste advies van adviesbureau Vekemans zijn er aanpassingen gedaan in de gevel om ervoor te zorgen dat het constructief veilig en goed verwerkt kon worden.

Dankzij de goedlopende samenwerking tussen Metselbedrijf Ben Kuijer BV en Lokhorst Bouw is het eindresultaat er een om trots op te zijn.

Bekijk hier het resultaat !