Ben Kuijer B.V.

Muiden

Indrukwekkend metselproject in Muiden!

Met trots willen wij, Metselbedrijf Ben Kuijer BV, een update geven over het metselproject, Abbink Faro (fase 10) te Muiden. In nauwe samenwerking met aannemer PHB Deventer zijn wij gezamenlijk bezig om dit ambitieuze project te voltooien. De bouw bestaat uit maar liefst 73 schitterende woningen. Deze uitdaging vroeg om het vakmanschap en de expertise van ons getalenteerde team metselaars: Jacob, Dave, Jeroen, Jesse, Michael, Marcin, Rik & Jos.

Het metselwerk is verre van standaard. In de ontwerp fase is er goed nagedacht om de gevels eruit te laten springen en dat is (naar onze mening) prima gelukt. Wij hebben verschillende speciale technieken toegepast, zoals terugliggend werk, staand verband, rollagen, blokverband, en uitstekende koppen. Deze unieke metselverbanden hebben gezorgd voor een opvallende en stijlvolle uitstraling van de woningen.

Alle voegen zijn afgewerkt door ze door te strijken (pointeren). Door de verdiepte voeg van 5 mm lijkt het of de mooie rood/oranje steen meer naar buiten komt. Daarnaast biedt het een duurzame en hoogwaardige afwerking van de gevels.

Naast het metselen van de woningen worden ook de tuinmuren rondom de meeste woningen gemetseld. Eveneens de bergingen. Deze tuinmuren en bergingen zijn niet alleen functioneel, maar maken ook eenheid van het project Abbink Faro (fase 10).

Ook het isoleren van de woningen wordt volledig door ons opgepakt. Dankzij onze vaste isoleerder Erihan, wordt er kwalitatief goed en netjes geïsoleerd waardoor ook alle normen en eisen worden gehaald en de gelukkige bewoners er s ’winters warm en zomers koel bijzitten.

Met een geplande oplevering in november 2023, hebben we nog een tijdje te gaan. Mocht de oplevering in november 2023 lukken (daar gaan we natuurlijk alles aan doen), lopen we precies één jaar op dit project. Gedurende dat jaar hebben onze metselaars een indrukwekkend aantal van maar liefst 550.000 stenen verwerkt, een prestatie waar we met recht trots op zijn en die onze vakbekwaamheid onderstreept.

Het succes van dit project op De Krijgsman in Muiden, is te danken aan de nauwe samenwerking tussen ons, Metselbedrijf Ben Kuijer BV, aannemer PHB Deventer en alle andere betrokken partijen. Met elkaar zorgen we ervoor dat de 73 woningen een mooie toevoeging zijn voor Muiden en omgeving. Wij kijken met trots terug en met veel zin uit naar het resterende gedeelte van dit project en blijven ons onverminderd inzetten voor kwaliteit en vakmanschap.

Bekijk hier het resultaat !